България ще получи милиони дози РНК ваксини в следващите 3 месеца,

...
България ще получи милиони дози РНК ваксини в следващите 3 месеца,
Коментари Харесай

Милиони дози "Пфайзер" пристигат у нас до 3 месеца

България ще получи милиони дози РНК ваксини в идващите 3 месеца, стана ясно от брифинг пред " Пирогов " през днешния ден, в който участваха изпълнителният шеф на ИАЛ Богдан Кирилов и шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов.

" В идващите 3 месеца България ще получи общо над 3,2 млн. дози от РНК имунизациите, по този начин те ще са повече от векторните. След дълги договаряния е предпазен националният интерес ", успокои Кирилов всички тези българи, които се тормозят да се имунизират с " Астра Зенека " след проблемите и възбраните на препарата за избрани възрастови групи в други страни. В момента на " простосмъртни " жители у нас - посредством  " зелените коридори " или от персоналните лекари, се поставя само оксфорската ваксина. РНК се получава по разнообразни други пътища.

Той напомни, че България ще получи над 1 200 000 допълнителни дози от имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " след две тежки седмици на договаряния на държавно равнище сред държавите-членки на Европейски Съюз. Страната ни ще получи бонуса като една от най-изоставащите в Европейския съюз с имунизациите, паралелно с Хърватия и Словения. Кирилов не пропусна да подчертае, че това се е случило " в резултат на неотстъпчивостта на премиера ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР